Lokale gastronomiczne wprawdzie od 15 maja mogą już przyjmować gości w ogródkach restauracyjnych - nadal czekają na otwarcie. Planowany jest on na 29 maja 2021 r. Wtedy będzie można jeść zarówno w środku lokalu, jak i na zewnątrz. Centrum handlowe we Wrocławiu na potrzeby obecnych czasów, otworzyło dwa letnie ogródki, aby klienci, po wyczerpujących zakupach, mogli spokojnie usiąść tam i zjeść posiłki zakupione wyłącznie w restauracjach znajdujących się w środku. A tych jest ponad 20.
- Nowo otwarte ogródki są funkcjonalnym uzupełnieniem naszej bogatej i zróżnicowanej oferty gastronomicznej. Wybór jest naprawdę duży, dlatego mamy nadzieję, że ogródki będą pełne smaków i smakoszy. Wszyscy tęsknimy za jedzeniem posiłków przy stolikach. Dzięki ogródkom zewnętrznym jest to możliwe już teraz. Cieszymy się także z tego, że już niedługo spotkamy się również w naszej wewnętrznej strefie restauracyjnej – mówi Joanna Sawośko-Duda z Multi Poland, dyrektor centrum handlowego Magnolia Park.
Ogródki są otwarte między godziną 9.00 a 21.00.
Bezpiecznie i komfortowo
W ogródkach letnich obowiązują specjalne zasady bezpieczeństwa. Stoliki, przy których można usiąść, by zjeść posiłek, są oznaczone, do tego wymagany jest dystans społeczny. Wszystko to, aby zapewnić maksymalne bezpieczeństwo w trakcie spożywania posiłków w strefach ogródków.
- Najważniejsze to zachowanie półtorametrowego dystansu społecznego oraz korzystanie wyłącznie z oznaczonych stolików, które są dezynfekowane na bieżąco – mówi Joanna Sawośko-Duda. – Zapewniamy, że w ogródkach przestrzegamy wszystkich przepisów i zaleceń sanitarnych, więc odwiedzanie ich jest bezpieczne.
Polecany artykuł: