Magda Gessler od lat przemierza kolejne kilometry w poszukiwaniu restauracji, które potrzebują „Kuchennych Rewolucji”. Po 14 latach kulinarnych podróży po Polsce wciąż odkrywa ciemne strony gastronomii. Tym razem słynna restauratorka zatrzymała się około 55 km od Wrocławia, a dokładniej w Świdnicy. Sprawdźcie, co dzieje się w jednym z tamtejszych lokali.
Magda Gessler odwiedziła Dolny Śląsk. Tym razem przyjechała do Świdnicy!
Mieszkańcy Świdnicy w środę (28 sierpnia) mogli zauważyć, że przed restauracją Baszta Restaurant &Cocktailbar pojawiła się Magda Gessler wraz ze swoją ekipą „Kuchennych Rewolucji”.
Warto pamiętać, że to nie pierwsza wizyta Magdy Gessler w Świdnicy. Była tu już niemal 10 lat temu, kiedy robiła rewolucję w świdnickim „Starym Browarze”. Teraz ponownie obecność znanej restauratorki wywołała emocje wśród mieszkańców. „Witamy w Świdnicy pani Magdo” – piszą internauci w mediach społecznościowych.
Kuchenne rewolucje w zabytkowej świdnickiej baszcie
Tym razem Magda Gessler odwiedziła lokal o nazwie Baszta Restaurant &Cocktailbar, który znajduje się w zabytkowej baszcie w samym centrum Świdnicy. Prowadzącym lokal jest Jakub Kujacz, który liczy na pomoc słynnej restauratorki. W rozmowie z portalem swidnica24.pl, właściciel lokalu powiedział, że jest gotowy na krytykę.
"Prowadzę „Basztę” od dwóch lat, ale cały czas to jest balansowanie na cienkiej linie i zastanawianie się, czy się utrzymam, czy nie. W końcu zrozumiałem klątwę, o której mówią w Świdnicy: że w baszcie wciąż się coś otwiera i zamyka. Chciałbym przerwać ten ciąg nieszczęść, więc zgłosiłem się i zobaczymy, co z tego będzie"
– powiedział portalowi swidnica24.pl Jakub Kujacz.
Nagrania do nowego odcinka „Kuchennych Rewolucji” w Świdnicy mają potrwać do soboty, 31 sierpnia. Magda Gessler wróci do restauracji po kilku tygodniach, by sprawdzić, czy lokal poradził sobie po rewolucjach. Emisja odcinka planowana jest na wiosnę 2025 roku.
„Kuchenne Rewolucje” to program typu reality show nadawany w telewizji TVN od 2010 roku. Powstaje w oparciu o amerykański format Kitchen Nightmares. Od początku prowadzi go znana polska restauratorka Magda Gessler, która jest właścicielką i współwłaścicielką kilkunastu restauracji. W każdym z odcinków Magda Gessler odwiedza jedną z restauracji, która ma problemy z utrzymaniem się. Przez cztery dni wprowadza zmiany w lokalu i przekazuje właścicielom ważne wskazówki potrzebne w prowadzeniu biznesu gastronomicznego. Jesienią wyemitowany zostanie 29 sezon programu, który wciąż cieszy się ogromną popularnością.
Polecany artykuł: